RT-, LVI-, KH- ja Ratu-kortiston käyttäjä, valitse RT-Tietoväylän pääsivulta kortistolinkki, joka päättyy tekstiin EZproxy.

Haku

Käyttöohjeet

Minkä haun valitsen?

Haku kirjaston kokoelmista (etusivu)

Valitse haku kirjaston kokoelmista, kun haluat etsiä Turun AMK:n kirjaston

  • kirjoja ja e-kirjoja
  • lehtiä ja e-lehtiä
  • opinnäytetöitä ja e-opinnäytetöitä
  • tietokantoja
  • nuotteja, elokuvia ja äänitteitä

Kotimaisten artikkelien haku

Valitse kotimaisten artikkelien haku, kun haluat kartoittaa löytyykö suomalaisista lehdistä artikkeleita tietystä aiheesta. Haku kohdistuu Arto-tietokantaan ja Journal.fi-palveluun. Arto on artikkeliviitetietokanta, joka sisältää viitetietoja suomalaisten tieteellisten lehtien, ammattilehtien, harrastelehtien ja muiden aikakauslehtien sekä kirjojen artikkeleista. Journal.fi sisältää suomalaisia vapaasti verkossa julkaistavia tiedelehtiä eri tieteenaloilta.

Osassa artikkelien viitetiedoista on myös linkkejä kokoteksteihin. Kirjaudu sisään Finnaan Turun AMK:n käyttäjätunnuksillasi, jotta pääset niiden artikkelien kokoteksteihin, joihin Turun AMK:lla on käyttöoikeus. Journal.fi-artikkelit ovat vapaasti luettavissa.

Katso ohje kotimaisten artikkelien hakuun. Muut kotimaiset artikkelitietokannat löydät Tietokantalistalta.

Ulkomaisten artikkelien haku

Valitse ulkomaisten artikkelien haku, kun haluat kartoittaa onko tietystä aiheesta tehty artikkeleita. Haku kohdistuu laajaan Ex Libris Central Discovery Index -tietokantaan, josta löytyy ulkomaisten artikkeleiden ja julkaisujen viitetietoja ja kokotekstejä.

Kirjaudu sisään Finnaan Turun AMK:n käyttäjätunnuksillasi, jotta saat enemmän hakutuloksia.

Jos haluat tehdä tarkempia tiedonhakuja, käytä tietokantojen omia käyttöliittymiä.

Haku Turun seudun muista kirjastoista

Jos hakemaasi teosta ei löydy Turun AMK:n kirjaston kokoelmista tai se on lainassa, voit tarkistaa onko sitä saatavilla Turun yliopiston, Åbo Akademin tai Vaski-kirjastojen kokoelmissa.

Muiden kirjastojen aineistoja ei toimiteta Turun AMK:n kampuskirjastoihin. Ota yhteyttä kyseiseen kirjastoon, jos haluat lainata tai varata sieltä aineistoja. Kaikkien kirjastojen Finna-hakupalvelut löytyvät Mikä Finna on? -sivulta.

Miten teen haun?

Kirjoita hakukenttään teoksen tai tietokannan nimi, tekijä, aihe tai muita asiaan liittyviä hakusanoja. Pelkällä välilyönnillä erotetut hakusanat käyttäytyvät AND-hakulogiikalla eli hakutuloksien tulee sisältää kaikki antamasi hakusanat.

  • Esimerkiksi hirsjärvi sirkka on sama haku kuin hirsjärvi AND sirkka

Jokerimerkeillä * ja ? voidaan korvata hakusanassa esiintyviä merkkejä, jotta hakutuloksessa saadaan huomioitua laajemmin hakusanan erilaiset sanapäätteet.

Suomenkielisten hakusanojen kohdalla jokerimerkkien käyttöä ei suositella, sillä hakupalvelu huomioi automaattisesti hakusanojen erilaiset taivutukset ja sanapäätteet. Jokerimerkin käyttö voi sekoittaa hakukoneen automaattisia käsittelytoimenpiteitä.

Englanninkielisissä hakusanoissa Jokerimerkki ? korvaa yhden merkin hakusanasta, mikä mahdollistaa useammat sanamuodot. Huom! Jokerimerkkejä ei voi käyttää hakusanan ensimmäisenä merkkinä. *-merkki korvaa yhden tai useamman merkin hakusanasta. Voit katkaista hakusanan lopusta tähtimerkillä. Voit käyttää tähtimerkkiä myös hakusanan keskellä korvaamaan yhden tai useamman merkin.

  • Esimerkiksi termejä economy ja economics voidaan hakea hakusanalla econom*

Tee tarkka fraasihaku kirjoittamalla hakusanat lainausmerkkeihin.

  • Esimerkiksi "turun ammattikorkeakoulu"

Käytä englanninkielisiä hakusanoja Ulkomaisten artikkelien haussa.

Kirjaudu sisään Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla, jotta saat käyttöösi kaikki Turun AMK:n opiskelijoille ja henkilökunnalle hankitut verkkoaineistot.

Katso myös tarkennetun haun ohje ja vinkkejä hakulausekkeiden muodostamiseen.

Haun rajaaminen

Haun jälkeen rajaa hakutuloksia esim. aineistotyypin tai aiheen mukaan. Hakutuloksia voi rajata myös verkossa saatavilla oleviin e-aineistoihin.

Hakutulosjoukkoa saa rajattua suppeammaksi käyttämällä useita rajauksia.

Eniten hakutuloksia keränneet hakuarvot näkyvät ylimmäisenä rajausvalikoissa.

Nuolta klikkaamalla saat näkyville alemman hierarkiatason aineistotyyppejä (esim. CD, DVD), joilla voit myös rajata hakua.

Vuosirajaus ja aikajana

Voit rajata teoksen julkaisuvuoden mukaan joko kirjoittamalla tietyt vuosivälit, joille haku kohdistuu, tai käyttämällä visuaalista aikajanatyökalua.

Rajausten poistaminen

Voit poistaa tehtyjä rajauksia Rajaa hakua -valikon alta.

Säilytä käytössä oleva rajaus

Tekemäsi rajaukset näkyvät Rajaa hakua -valikossa. Jos haluat säilyttää rajaukset uutta hakua tehdessäsi, valitse hakukentän alta Säilytä aiemmat rajaukset.

Kirjautuminen

Turun AMK:n opiskelijat ja henkilökunta

Kirjaudu sisään Finnaan Turun AMK:n käyttäjätunnuksillasi:

  1. Klikkaa Kirjaudu oikeasta yläkulmasta
  2. Klikkaa HAKA-login ja syötä Turun AMK:n käyttäjätunnuksesi

Kirjautuminen Finnaan kannattaa, koska sen jälkeen

  • saat käyttöösi Turun AMK:n opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön hankittuja verkkoaineistoja
  • voit käyttää mobiilikirjastokorttia, tehdä varauksia ja maksaa maksuja verkossa. Tämä edellyttää, että olet rekisteröitynyt ensin Turun AMK:n kirjaston asiakkaaksi hankkimalla kirjastokortin!

Lopeta istunto: klikkaa omaa nimeäsi oikeassa yläkulmassa, valitse valikosta Kirjaudu ulos ja sulje selain.

Turun AMK:n ulkopuolinen kirjastoasiakas

Kirjaudu sisään Finnaan:

  1. Klikkaa Kirjaudu oikeasta yläkulmasta
  2. Valitse Sähköpostiosoitteella-välilehti
  3. Anna sähköpostiosoitteesi. Huom. Sähköpostiosoitteen on oltava sama, jonka olet ilmoittanut kirjastolle yhteystietoihisi.
  4. Klikkaa Kirjaudu
  5. Sähköpostiisi lähetetään viesti, jonka linkkiä klikkaamalla pääset kirjautumaan omaan tiliisi Finnassa. Huom. Linkki on voimassa rajoitetun ajan ja toimii vain samassa selaimessa, jossa annoit sähköpostiosoitteesi.

Kirjautuminen Finnaan kannattaa, koska sen jälkeen voit käyttää mobiilikirjastokorttia, tehdä varauksia ja maksaa maksuja verkossa. Tämä edellyttää, että olet rekisteröitynyt ensin Turun AMK:n kirjaston asiakkaaksi hankkimalla kirjastokortin!

Lopeta istunto: klikkaa omaa nimeäsi oikeassa yläkulmassa, valitse valikosta Kirjaudu ulos ja sulje selain.

PIN-tunnus

PIN-tunnus on 4-numeroinen tunnusluku, jota tarvitset kirjastokortin lisäksi lainatessasi kampuskirjastojen lainausautomaateilla.

Turun AMK:n opiskelijoille luodaan automaattisesti oletustunnus opiskelijan syntymäpäivästä ja -kuukaudesta. PIN-tunnus on muotoa ppkk.

Muut asiakkaat saavat PIN-tunnuksen sähköpostiinsa asiakkaaksi rekisteröitymisen yhteydessä.

PIN-tunnuksen vaihtaminen

  1. Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta
  2. Klikkaa nimeäsi ja valitse Omat tiedot
  3. Klikkaa Osoitteenmuutos/PIN-tunnuksen vaihto
  4. Anna uusi tunnus kohtaan PIN-tunnus. Tunnuksen on oltava 4 numeroa, kirjaimia ei voi käyttää.
  5. Klikkaa Lähetä

Ota yhteyttä kirjastoon, jos PIN-tunnuksen vaihtaminen ei onnistu.

Oma tili

Lainat

Voit tarkistaa ja uusia lainojasi.

Varaukset

Tarkista tekemiesi varausten tilanne. Voit myös perua varauksiasi tällä välilehdellä. Jos olet saanut jo saapumisilmoituksen, peru varaus ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Maksut

Näet sinulle kertyneet maksut myöhässä palautetuista lainoista. Myöhästymismaksut näkyvät omissa tiedoissasi vasta, kun olet palauttanut lainasi.

Palauttamattoman aineiston korvaussumma 60 euroa lisätään maksuihisi, kun lainan eräpäivästä on kulunut neljä viikkoa. Maksua ei voi hoitaa verkkomaksuna. Ota yhteyttä kirjastoon tai palauta aineisto, jolloin summa poistuu maksuistasi.

Verkkomaksaminen

Voit maksaa sinulle kertyneet myöhästymismaksut Finnan kautta. Et voi muuttaa maksettavaa summaa, vaan kaikki maksut on maksettava kerralla. Minimimaksu, jonka voit maksaa verkossa, on 1 €.

Verkkomaksaminen on mahdollista kotimaisten verkkopankkien kautta, yleisimmillä luottokorteilla ja MobilePayn kautta.

  1. Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta
  2. Klikkaa nimeäsi ja valitse Maksut
  3. Klikkaa Siirry maksamaan ja etene ohjeistuksen mukaan
  4. Palaa takaisin Finnaan ja varmista, että maksut ovat poistuneet tiedoistasi. Saat myös sähköpostiisi automaattisen maksuvahvistuksen.

Ota yhteyttä kirjastoon, jos verkkomaksaminen ei onnistu tai jos maksut eivät ole poistuneet omista tiedoistasi.

Maksupalvelutarjoajan toimitusehdot

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com

Kirjastokortit

Kirjastokortit-sivulta löydät mobiilikortin eli kirjastokortin viivakoodin, jota voit käyttää kuten fyysistä kirjastokorttia lainatessasi aineistoja kampuskirjastoista. Tämä edellyttää, että olet rekisteröitynyt ensin Turun AMK:n kirjaston asiakkaaksi hankkimalla kirjastokortin!

Kirjastokorttisi liitetään automaattisesti omaan tiliisi. Ota yhteyttä kirjastoon, kirjastokorttisi tietoja ei löydy.

Omat tiedot

Voit tarkistaa omat yhteystietosi ja vaihtaa PIN-tunnuksen. Opiskelijat tekevät osoitteenmuutoksen Peppiin, josta tiedot siirtyvät kirjastolle.

Ulkopuoliset kirjastoasiakkaat sekä Turun AMK:n henkilökunta ilmoittavat yhteystietojen muutoksesta osoitteenmuutoslomakkeella.

Tallentamiesi hakujen uutuusvahti lähettää tulokset sähköpostiosoitteeseen, joka näkyy Omat tiedot -sivulla, kohdassa Finna-tilin asetukset. Voit halutessasi vaihtaa uutuusvahdin sähköpostiosoitteen.

Huom. Varauksiin ja lainoihin liittyvät ilmoitukset lähetetään Kirjaston ylläpitämät henkilötiedot -kohdassa näkyvään osoitteeseen, joka Turun AMK:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on aina Turun AMK:n oma sähköpostiosoite. Muut asiakkaat voivat muuttaa sähköpostiosoitteensa Turun AMK:n Finnassa omissa tiedoissa. Muutoksen jälkeen kirjaudu ulos ja sen jälkeen uudestaan sisään uudella sähköpostiosoitteella.

Tallennetut haut

Voit tallentaa hakusi joko hakutuloksen alareunasta Tallenna haku -painikkeella tai Tallennetut haut -sivulta kohdasta Viimeisimmät haut. Klikkaa Tallenna?-sarakkeessa olevaa plus-merkkiä. Tallennetut haut näkyvät ylimmäisenä sivulla.

Voit asettaa uutuusvahdin tallennetuille hauille joko viikoittain tai päivittäin. Ilmoitukset uutuuksista tulevat Omat tiedot -välilehdellä näkyvään sähköpostiisi.

Ulkomaisten artikkelien hakuun ei voi asettaa uutuusvahtia.

Suosikit

Voit lisätä tietueita suosikeiksi hakutulos- tai tietuesivulla nastanmuotoisella painikkeella. Voit järjestää valittuja tietueita erilaisiksi suosikkilistoiksi, lähettää ne sähköpostilla tai tulostaa.

Varaukset

Voit varata sekä lainassa olevia että hyllyssä saatavissa olevia teoksia. Varauksen voit noutaa valitsemastasi Turun AMK:n kampuskirjastosta.

Teosten varaaminen

  1. Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta
  2. Hae teos, jonka haluat varata ja mene kirjan tarkempiin tietoihin otsikkoa klikkaamalla
  3. Klikkaa saatavuustiedoissa näkyvää Varaa teos -painiketta
  4. Noutopaikka: Valitse kampuskirjasto, josta haluat noutaa varauksesi
  5. Klikkaa Lähetä varauspyyntö -painiketta

Lehden numeron varaaminen

  1. Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta
  2. Hae lehti, jonka haluat varata ja mene lehden tarkempiin tietoihin otsikkoa klikkaamalla
  3. Etsi saatavuustiedoista haluamasi numero ja klikkaa Tee varaus -painiketta. Huom. vain osa kokoelmassa olevista lehdistä on lainattavissa.
  4. Noutopaikka: Valitse kampuskirjasto, josta haluat noutaa varauksesi
  5. Klikkaa Lähetä varauspyyntö -painiketta

Ota yhteyttä kirjastoon, jos varaaminen ei onnistu.

Varauksen saapuminen

Saat sähköpostiisi saapumisilmoituksen, kun varaamasi teos on noudettavissa kirjastosta.

Tarkista saapumisilmoituksesta varauksen viimeinen noutopäivä. Tämän jälkeen varauksesi poistuu. Huom. kurssikirjojen noutoaika on lyhyempi kuin muilla aineistoilla.

Voit tarkistaa varaustesi tilanteen oman tilin Varaukset-sivulta.

Varauksen peruuttaminen

Muista hakea varauksesi tai peruuttaa tarpeettomat varaukset. Varauksen voi peruuttaa oman tilin Varaukset-sivulta, jos teos ei ole vielä noudettavissa. Jos olet ehtinyt jo saada saapumisilmoituksen, onnistuu peruuttaminen ottamalla yhteyttä kirjasto ( at ) turkuamk.fi.

Tarkennettu haku kirjaston kokoelmista

Hakukentät

Tarkennetun haun sivulla on useita hakukenttiä, joihin voi kirjoittaa hakutermejä ja -lausekkeita sekä hakuoperaattoreita.

Jokaisen hakukentän vieressä on alasvetovalikko, josta voi valita, mihin tietueen kenttään haku kohdistetaan (kaikki kentät, otsikko, tekijä, ym.). Useita termejä yhdistelevän haun voi tarvittaessa kohdistaa useampaan kenttään.

Hae-valikko

Hae-valikko määrittelee, miten useita hakukenttiä sisältävä kysely käsitellään:

  • Kaikilla näillä (AND) – Tuottaa tulokseksi tietueet, jotka täsmäävät kaikkien hakukenttien sisältöön.
  • Millä tahansa näistä (OR) – Tuottaa tulokseksi tietueet, jotka täsmäävät yhden tai useamman hakukentän sisältöön.
  • Ei millään näistä (NOT) – Tuottaa tulokseksi tietueet, joissa ei esiinny yhdenkään hakukentän sisältöä.

Lisää hakukenttä -painikkeella lomakkeelle pystyy lisäämään uuden hakukentän.

Hakuryhmät

Hakuryhmiä tarvitaan sellaisten hakujen tekemisessä, joissa pelkkien hakukenttien yhdistely ei riitä. Jos haun kohteena on esimerkiksi Intian tai Kiinan historia, tuottaa hakutermien intia, kiina ja historia yhdistäminen Kaikilla näillä (AND) -valinnalla tulokseksi vain kirjoja, joissa on käsitelty sekä Intian että Kiinan historiaa. Jos valintana on Millä tahansa näistä (OR), tulee tulokseksi kaikki kirjat, joissa on käsitelty Kiinaa, Intiaa tai historiaa.

Hakuryhmien avulla voidaan määritellä hakukenttiä kokonaisuuksiksi ja luoda kyselyitä näitä hyödyntäen.

  • Lisää hakuryhmä -painike lisää uuden ryhmän hakukenttiä.
  • Poista hakuryhmä -painikkeella ryhmiä voidaan poistaa.

Hakuryhmien välisiä suhteita määritellään käyttäen Kaikki ryhmät (AND) ja Mikä tahansa ryhmä (OR) -hakuoperaattoreita.

Yllä olevan esimerkin Intian tai Kiinan historiasta voi hakuryhmien avulla toteuttaa seuraavasti:

  • Ensimmäisen hakuryhmän hakukenttiin lisätään termit intia ja kiina ja määritellään hakukenttien välinen suhde Hae-alasvetovalikosta Millä tahansa näistä (OR).
  • Luodaan uusi hakuryhmä ja lisätään sen hakukenttään termi historia. Hakuryhmien väliseksi suhteeksi määritellään Kaikki ryhmät (AND).

Hakulausekkeen muodostaminen

Loogiset hakuoperaattorit

Termejä voi yhdistellä monimutkaisemmiksi kyselyiksi Boolen hakuoperaattoreilla. Seuraavat operaattorit ovat käytettävissä: AND, +, OR, NOT ja -.

Huomio! Boolen hakuoperaattorit hauissa kirjoitetaan ISOIN KIRJAIMIN.

AND

AND eli konjunktio-operaattori on järjestelmän oletusarvoinen operaattori monitermisille kyselyille, joihin ei ole sisällytetty mitään operaattoria. AND-operaattoria käytettäessä kyselyn tuloksena saadaan tietueet, joissa esiintyy kukin hakukentissä esiintyvistä termeistä.

Esimerkki: etsitään tietueita, joissa esiintyy sekä "economics" että "Keynes":

economics Keynes

tai

economics AND Keynes

+

Merkillä + voidaan ilmaista vaatimusta siitä, että termin on esiinnyttävä jokaisessa hakutuloksessa.

Esimerkki: etsitään tietueita, joissa esiintyy ehdottomasti "economics" ja joissa voi lisäksi esiintyä "Keynes":

+economics Keynes

OR

OR-operaattorin käyttö haussa tuottaa tulokseksi tietueita, joissa esiintyy yksi tai useampi operaattorin yhdistämistä termeistä.

Esimerkki: etsitään tietueita, joissa esiintyy joko "economics Keynes" tai ainoastaan "Keynes":

"economics Keynes" OR Keynes

!-

Merkkiyhdistelmällä !- voidaan poistaa hakutuloksista tietueet, joissa esiintyy kyselyssä merkkiä seuraava termi.

Esimerkki: etsitään tietueita, joissa on termi "economics" mutta ei termiä "Keynes":

economics !-Keynes

Huomio! Merkkiyhdistelmää ei voi käyttää yksitermisissä kyselyissä.

Esimerkki: seuraava kysely ei tuota lainkaan tuloksia:

!-economics

Huomio! Jos jokin hakutermeistä alkaa tällä merkkiyhdistelmällä, saadaan se otettua mukaan kyselyyn käyttämällä kenoviivaa (\).

Esimerkki: etsitään hakusanoilla !-merkki hakuehtona:

\!-merkki hakuehtona

Huomio! NOT-operaattoria voidaan käyttää samaan tapaan tämän merkkiyhdistelmän kanssa. NOT-operaattori antaa kuitenkin yhdysmerkkiä enemmän hakutuloksia, joissa osassa saattaa esiintyä pois suljettava hakutermi.

Fraasihaut

Tarkan fraasihaun voi tehdä kirjoittamalla hakusanat lainausmerkkeihin.

Esimerkki: etsitään vain tietueita, joissa on termi "keskiajan historia", ei esimerkiksi "keskiajan kulttuurihistoria":

"keskiajan historia"

Fraasihakua voi käyttää myös yksittäisen hakusanan kohdalla, jolloin haku kohdistuu vain annettuun hakusanaan, eikä esimerkiksi muihin taivutusmuotoihin.

Jokerimerkit

? korvaa yhden merkin hakutermistä.

Esimerkki: termejä "text" ja "test" voidaan hakea samalla kyselyllä:

te?t

* korvaa 0, 1 tai useampia merkkejä hakutermistä.

Esimerkki: termejä "test", "tests" ja "tester" voidaan hakea kyselyllä:

test*

Jokerimerkkejä voi käyttää myös hakutermin keskellä:

te*t

Huomio! Jokerimerkkejä ? ja * ei voi käyttää hakutermin ensimmäisenä merkkinä.

Sumeat haut

Sumea haku hakee myös sellaisia tuloksia, joissa on mainittu hakusanan kaltainen sana

~ toteuttaa sumean haun yksisanaisen haun viimeisenä merkkinä.

Esimerkki: sumea haku termille "roam":

roam~

Tämä haku löytää esimerkiksi termit "foam" ja "roams".

Haun samankaltaisuutta kantatermiin voidaan säädellä parametrilla, jonka arvo on välillä 0 ja 1. Mitä lähempänä annettu arvo on lukua 1, sen samankaltaisempi termin on oltava kantatermin kanssa.

roam~0.8

Oletusarvona parametrille on 0.5, jos arvoa ei sumeassa haussa erikseen määritetä.

Etäisyyshaut

Etäisyyshaulla saadaan tuloksia, joissa hakusanat ovat lähekkäin mutta niiden ei tarvitse olla välttämättä peräkkäin

~ toteuttaa etäisyyshaun monitermisen hakulausekkeen lopussa etäisyysarvon kanssa.

Esimerkki: etsitään termejä "economics" ja "keynes" niiden esiintyessä korkeintaan 10 termin etäisyydellä toisistaan:

"economics Keynes"~10

Arvovälihaut

Arvovälihaut tehdään käyttämällä joko aaltosulkeita { } tai hakasulkeita [ ]. Aaltosulkeita käytettäessä huomioidaan vain arvot annettujen termien välillä pois lukien kyseiset termit. Hakasulkeet puolestaan sisällyttävät myös annetut termit etsittävälle arvovälille.

Esimerkki: etsittäessä termiä, joka alkaa kirjaimella B tai C, voidaan käyttää kyselyä:

{A TO D}

Esimerkki: etsittäessä arvoja 2002—2003 voidaan haku tehdä seuraavasti:

[2002 TO 2003]

Huomio! Sana TO arvojen välillä kirjoitetaan ISOIN KIRJAIMIN.

Termin painottaminen

^ nostaa termin painoarvoa kyselyssä.

Esimerkki: haussa termin "Keynes" painoarvoa on nostettu:

economics Keynes^5